Connect with us

Cinema

3 filme de văzut în IMAX la sfârşit de 2015

Published

on

Foto credit: facebook.com/jamesbondspectre2015
Reclame

Începutul lunii octombrie 2015 a marcat un moment aniversar important pentru lumea inovaţiilor tehnologice din cinematografie: lansarea celei de-a 1000-a săli IMAX din lume în Wanda Cinemas din Taiyuan, China.

Primul ecran IMAX şi-a făcut debutul la Osaka World Fair din Japonia, în anul 1970. Astăzi, 45 de ani mai târziu, IMAX este prezent în mai mult de 65 de ţări, cu noi teritorii adăugându-se în fiecare an. Mai mult, în fiecare minut din fiecare zi, un spectacol IMAX rulează undeva în lume. Pe măsură ce evoluează, echipa IMAX caută să inoveze, prin creativitate transpusă în conţinut, tehnologie şi marketing.

 

IMAX_FULL_3D

5 lucruri pe care nu le ştiaţi despre IMAX

  1. Primul cinematograf IMAX de sine stătător a fost Cinesphere, lansat în Toronto, Canada, în 1971.
  2. În 1996, IMAX Corporation a câştigat Premiul Academiei Americane de Film pentru Merite Ştiinţifice şi Tehnice.
  3. Prima sală IMAX din Europa de Est a fost Sadbya IMAX din Cinema City din Varşovia, Polonia, deschisă în 2000. Tot Cinema City – cel mai mare operator de cinematografe din România, parte din Cineworld Group, al doilea mare lanţ de cinematografe din Europa – a adus această tehnologie de top şi în România, în 2009, prin deschiderea megaplexului dotat cu sala T IMAX din AFI Palace Cotroceni, Bucureşti.
  4. În 2008 a fost instalat primul proiector digital, în AMC Columbia 14 din Columbia, SUA.
  5. Tot în 2008, filmul „Cavalerul negru”, regizat de Christopher Nolan, a fost prima producţie de la Hollywood pentru care au fost folosit camere IMAX în timpul filmărilor.

 

3 filme de văzut în IMAX la sfârşit de 2015

2015 se încheie în forţă, cu superproducţii cinematografice îndelung aşteptate de iubitorii filmului, iar vizionarea acestora în format IMAX, fie că e vorba despre varianta 2D sau de cea 3D, nu face decât să sporească plăcerea de a urmări un film şi a te simţi în mijlocul acţiunii, prin oferirea unei experienţe unice, la cele mai înalte standarde de calitate: combinaţia perfectă între imaginea strălucitoare, cu o claritate de cristal, sunetul care te înconjoară din toate părţile şi designul special al sălii de cinema.

Iată care sunt cele 3 blockbustere pe care trebuie să le urmăriţi până la sfârşitul acestui an:

  1. „James Bond: Spectre”

„SPECTRE” este cel de-al 24-lea film din celebra franciză britanică „James Bond” şi cel de-al patrulea film cu actorul Daniel Craig în rol principal, după „Casino Royale” (2006), „Quantum of Solace” (2008) şi „Skyfall” (2012). „Skyfall” a reprezentat un adevărat fenomen internaţional de box office, debutând pe primul loc în 70 de teritorii din întreaga lume şi având încasări de peste 1,1, miliarde de dolari pe plan mondial.

Filmul „James Bond: SPECTRE” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 6 noiembrie 2015, fiind proiectat în format 2D şi IMAX 2D.

  1. „The Hunger Games: Mockingjay Part 2 / Jocurile Foamei: Revolta – Partea a 2-a”

Franciza de succes „JOCURILE FOAMEI” a cucerit publicul din întreaga lume, având încasări de peste 2,2 miliarde de dolari la box office-ul mondial. „Jocurile Foamei: Revolta – Partea a 2-a”, încheie franciza, reprezentând capitolul final al blockusterului, în care Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) îşi dă seama acum că miza nu mai este doar legată de supravieţuire, ci de viitor.

  1. „Star Wars: The Force Awakens / Războiul Stelelor: Trezirea Forţei”

Probabil cea mai aşteptată producţie a anului, cel mai nou film din saga „Războiul Stelelor” continuă lumea imaginată de George Lucas, cu noi aventuri care îi au drept protagonişti, printre alţii, pe bine-cunoscuţii Luke Skywalker, Prinţesa Leia şi Han Solo, din trilogia originală a lui Lucas. Acţiunea se va desfăşura la 30 de ani după Bătălia de la Endor şi evenimentele înfăţişate în „Întoarcerea lui Jedi”.

Filmul „Războiul Stelelor: Trezirea Forţei” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 18 decembrie 2015, fiind proiectat în format 3D şi IMAX 3D, atât în variantă subtitrată, cât şi în variantă dublată.




MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending