Connect with us
Reclame

Rândurile la mesele de lucru din cortul Bake Off România au început să se strângă din ce în ce mai mult! Ediția de ieri, urmărită de aproximativ 1.4 milioane de telespectatori, la nivel național, pe întreg intervalul de difuzare, între 20:30 – 22:36, le-a adus concurenților una dintre cele mai grele teme: foietajul, un preparat dificil de realizat, ce necesită multă tehnică și îndemânare.

Emoțiile și tenisunea au pus stăpânire pe concurenți și i-au făcut să dea tot ce au mai bun fără să își piardă simțul umorului și solidaritatea. Cea care nu a reușit să mai facă fața presiunii unei alte probe eliminatorii a fost Ionela, părăsind competiția pentru titlul de Cel mai bun cofetar amator din România.

La prima probă, cea de semnătură, concurenții au avut de preparat o plăcintă sărată care să le vorbească juraților Alex Stan, Simona Pope și Tudor Constantinescu despre personalitatea lor, o plăcintă care să se ridice la nivelul așteptărilor, care au devenit din ce în ce mai mari. Diferența dintre produsele pregătite și libertatea creativă a fiecăruia s-au putut observa la nivel de umplutură: cu carne de mistreț, carne de porc și turmeric, dovlecei și parmezan, brânză și cascaval sau brânză de capră și spanac. Rugăciunile din fața cuptoarelor au fost asezonate cu dansul, totul pentru a se coace plăcintele, iar concurenții au demonstrat că pot face loc și distracției printre tensiuni. La finalul probei, jurații au avut parte de surprize: foietaje necoapte, prea multă umplutură, amestecuri ingenioase de ingrediente, foietaje dezastruoase, însă la această probă au reușit să se remarce Daniel, Robert și Mihaela.

Bake Off Romania (1)

Proba tehnică a fost aleasă de Tudor Constantinescu, care a decis să provoace concurenții cu o rețetă consacrată: tarta Tatin, o tartă întoarsă cu mere suculente, caramelizate și blat de foietaj subțire. „Cel mai important lucru la această tartă este precizia. Merele chiar trebuiesc tăiate în patru, dacă le tăiem mai mici sau feliuțe prea subțiri nu vor mai absorbi caramelul!”, a spus Tudor. Se pare că exact tăierea merelelor a fost prima greșeală pe care au făcut-o toți concurenții, însă nici caramelizarea zahărului pudră nu a fost tocmai ușoară, unii dintre ei fiind nevoiți să refacă caramelul de 2-3 ori. Întoarcerea tartei a fost momentul critic pe care l-au depășit bine toți. Degustarea a tăiat puțin din bucuria concurenților. Tudor nu a fost mulțumit de produsele aduse în fața lor: Nimeni, dar nimeni, nu a respectat ce am scris eu pe hârtie!”. Primele trei locuri au fost ocupate de Irina, Mihaela și Dan, care au realizat preparatele cele mai apropiate de rețeta originală.

Bake Off Romania (10)

Proba de creativitate a fost adusă de Mihai Mărgineanu pe ritmul muzicii, însă el nu a venit cu mâna goală, ci le-a adus concurenților mirodenii pe care au trebuit să le folosească în preparatele lor pe tema: foietaj în jurul lumii. „Sunt foarte curioasă dacă ingredientele se vor simți și dacă vor ști în ce țară trebuie să integreze fiecare condiment!”, a spus Simona. Imaginația concurenților a plimbat jurații prin Mexic, Turcia, Rusia, Franța, Italia, Germania, Grecia, Asia sau România. Jurații au avut bilete VIP pentru călătoria lor în jurul lumii, însă nu toate meniurile au fost pe gustul lor: „Italia e cam greu de mestecat!”, a spus Simona, iar Alex a completat: „Simt busuiocul, dar nu îmi place foietajul!”.

TU ALEGI CASTIGATORII! VOTEAZA AICI! PREMIILE RADAR DE MEDIA 2016

Pagini: 1 2

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

IN Trending