Connect with us

Life Style

Airsoft – Un mod inedit de petrecere a timpului liber

Published

on

Reclame

La ce te gandesti cand vezi aceasta imagine? Desi initial imaginea pare a fi desprinsa de pe fronturile de lupta dintr-o tara indepartata, acesti „actori” sunt doar un grup de prieteni in timpul unui meci de airsoft, un mod inedit de relaxare la final de saptamana.

 

Airsoftul este un sport destinat atat persoanelor pasionate de arme si jocuri de razboi cat si celor ce vor sa practice un sport nou, bazat pe munca in echipa. Un prieten imi vorbea recent despre acest joc si il considera ca fiind transpunearea in realitate a jocurilor de PC precum Counter Strike, Delta Force sau Battlefield.

Airsoftul a aparut pentru prima oara la sfarsitul anilor 1970, undeva in Japonia, ca reactie la interzicerea folosirii armelor letale de catre civili. Termenul initial de „soft-air” facea referire la gazul folosit pentru propulsarea gloantelor. In ultimii ani airsoftul a fost recunoscut ca si sport recreational in tot mai multe tari, printre care si Romania. La 23 februarie 2010 airsoftul era recunoscut oficial ca si sport pentru prima data in Romania, fiind reglementat de lege un an mai tarziu, in iunie 2011. La noi, acest sport se practica in spatii deschise, special amenajate sau in cladiri dezafectate.

 

Pentru a participa la un meci de airsoft profesionist, jucatorii au nevoie de un echipament special ce consta in haine de camuflaj si cel putin o replica de arma (aceste arme sunt realizate ca o copie fidela a unei arme reale, pastrand designul, dimnesiunea si greutatea acesteia). Spuneam ca este necesara cel putin o replica deoarece arsenalul poate sa cuprinda mai multe replici si pistoale in functie de rolul pe care jucatorul il va avea pe terenul de lupta (un sniper poate utiliza o arma cu luneta si un pistol pentru lupta de aproape), precum si diverse grenade sau chiar un aruncator de rachete.

 

Ca sa va faceti o idee despre aceste replici va recomand magazinul Airsoft6.  Aici veti gasi o gama variata de replici, de la pistoale airsoft pe gaz, cu CO2 sau electrice, pana la snipere si shotgunuri manuale. De asemenea, tot de aici va puteti achizitiona si echipamentul tactic necesar acestui sport precum ochelarii de protectie, veste tactice si bocanci militari.

 

Magazinul Airsoft6.ro detine si un canal de Youtube destinat pasionatilor de airsoft, unde puteti afla mai multe despre acest sport si unde puteti vedea review-uri amanuntite la ultimele noutati din lumea airsoft-ului.

 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *




MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending