Connect with us

Life Style

De ce apar durerile articulare si cum sa le tratezi

Published

on

Reclame

Durerile de articulatii sunt o obisnuinta in randul populatiei mature, fiind extrem de dese situatiile in care oamenii se plang de celebrele dureri reumatice. “E reumatismul, maica!”, auzi plangandu-se femeile ajunse la varsta a treia, mai ales cand “e noros afara”.

 

Cum durerile de articulatii sunt in foarte stransa legatura cu anotimpul in care ne aflam, dupa cum spun si specialistii, fiind dureri meteodependente, trebuie sa ne asteptam ca in perioadele umed-friguroase sa simtim mai acut acest disconfort . Important este sa stim cum sa prevenim aceste dureri si cum sa atenuam intensitatea unor astfel de simptome. Important este ca durerile sa nu vina pe neasteptate, trecand la diverse crize acute.  Pentru  atingerea acestui tel, avem nevoie de suplimente alimentare menite sa previna astfel de probleme.

 

Unul dintre aceste produse este supramax articulatii, un produs natural care asigura buna functionare a sistemului osos, restaurand cartilajul, intarind articulatiile si ameliorand simptomele tipice afectiunilor reumatice.  Produsul, unic prin compozitia sa, este unul bazat pe o formula naturala ce contine colagen hidrolizat. Pentru a intelege mai bine de ce apar aceste dureri articulare, trebuie sa cunoastem, in primul rand, ce sunt articulatiile.

 

In termeni medicali, articulatiile sunt zonele corpului uman prin care se unesc  oasele. Durerile articulare pot aparea la oricare dintre articulatiile corpului uman.  Trebuie sa stim a face diferenta intre durerile care necesita deplasarea urgenta la medic si cele care se pot trata ambulatoriu. E bine sa stim cand trebuie sa ne deplasam la medicul de specialitate, insa nu e rau sa cunoastem cate ceva despre aceste afectiuni.

Mai intai, cea mai frecventa cauza a durerilor de articulatii este artrita, o mare problema medicala la nivel mondial. Doua forme principale de artrita ne fac, uneori, viata insuportabila.

 

Osteoartrita, care afecteaza, cu preponderenta, femeile cu varste cuprinse intre 20 si 50 de ani. De cele mai multe ori, in aceste cazuri durerile de articulatii apar din cauza deteriorarii cartilajului care functioneaza ca o perna, dar si ca amortizor pentru articulatii.

A doua forma de artrita este poliartrita reumatoida, fiind, si de aceasta data, intalnita mai frecvent la femei, ea putand scurta durata de viata a pacientilor cu trei pana la sapte ani. Acest tip de artrita este si cel mai sever, deoarece, in timp, poate deforma si slabi articulatiile, conducand la acumularea de lichid in articulatii. Astfel, membrana care captuseste articulatiile este atacata de sistemul nostru imunitar. Din aceasta cauza apare imposibilitatea individului afectat de a se deplasa, de aici derivand si sintagma conform careia artrita poate scurta durata de viata a bolnavului.

 

Un om aproape imobilizat, aflat in imposibilitatea de a face miscare, este un om condamnat la suferinta.

Aceste forme de artrita sunt considerate afectiuni cronice, neputandu-se face nimic pentru a le elimina complet, durerile provocate de ele putand fi doar ameliorate prin diverse metode. Chiar daca nu pot fi eliminate complet, aceste dureri pot fi atenuate prin diverse modalitati: folosirea de unguente cu efect analgezic, administrarea de medicamente antiinflamtoare pentru reducerea durerii.

 

Poate cel mai important lucru este sa nu uitati sa faceti miscare regulat, dar, in acelasi timp, sa nu exagerati cu dificultatea exercitiilor. Aceasta trebuie sa fie una moderata.

 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *




MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
TV Divertisment Show19 ore ago

Cel mai urmărit show de divertisment din România, Românii au talent, prima semifinală, diseară, la PRO TV

AUDIENȚE TV19 ore ago

Finala Chefi la cuțite, lider de audiență. Mihai Dragomir a câștigat sezonul 13 al show-ului culinar

TV Divertisment Show19 ore ago

Nume noi se alătura în prima Semifinală Romanii au Talent, astăzi, la PRO TV

Emisiuni2 zile ago

Tavi Colen, confesiuni la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, duminica aceasta

Monden2 zile ago

Anamaria Prodan dă cărțile pe față, în direct, la TV: „Acesta este avantajul să ai un iubit mai tânăr!”

Reality Show3 zile ago

Concurenții sunt pregătiți să dea totul în lupta pentru colanul de Imunitate, la Survivor All Stars: ”Suntem aici să câștigăm și ne înfrățim să ducem greul”

AUDIENȚE TV3 zile ago

24 de concurenți s-au calificat în semifinalele Românii au talent. Ultima ediție a preselecțiilor a fost lider absolut de audiență!

Podcast3 zile ago

Fosta vedetă Pro TV, Andreea Liptak spune adevărul despre Andreea Esca | Altceva cu Adrian Artene

Reality Show4 zile ago

Ultimii șapte concurenți încep o nouă săptămână, la Survivor All Stars: ”cât mai rămâne din competiție, trebuie să-mi arăt puterea”

Filme4 zile ago

31 de zile de vară: DIVA va difuza o serie de filme de dragoste irezistibile timp de o lună

ENTERTAINMENT5 zile ago

Am făcut calculul complet! Ireal câți bani a luat Ștefania Stănilă, de la Pro TV, pentru cele 17 săptămâni la SURVIVOR All Stars

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending