Connect with us

Reportaj

Romania, te iubesc! prezintă Zorii Speranței – un pas important în lupta cu cancerul

Published

on

Foto Credit: PRO TV
Reclame

În duminica Floriilor, se nasc Zorii Speranței la România, te iubesc!. Rareș Năstase, corespondent special Știrile PRO TV, prezintă un reportaj realizat pe trei continente, despre imunoterapie, tratamentele revoluționare în lupta cu cancerul și cercetările de top la nivel mondial (SUA) versus soluții inovatoare de unde te astepți mai puțin (CUBA).

Rares a vizitat centre uriașe de cercetare medicală din Cuba, America și Europa, unde a descoperit că speranța de viață a bolnavilor de cancer poate crește. Terapiiile pentru cancer bazate pe vaccinuri, din Cuba, dau rezultate uluitoare – unul din 5 pacienți cu cancer de plămân, în stadiul 4, supraviețuiesc de mai bine de 5 ani. Duc o viață bună, normală, merg la serviciu, sunt activi, nici nu s-ar zice că sunt bolnavi. Vaccinurile cubanezilor, pe care ei le primesc gratuit, au fost preluate abia în 2017 de americani, care le-au băgat în teste clinice pentru a putea fi autorizate în Statele Unite și apoi la scară mondială. Pentru asta trebuie așteptat până în 2022. Pentru românii care merg să se trateze la Havana, vaccinurile sunt la o cincime din costul unor terapii similare din Europa sau America.

Turismul medical din Cuba este o revoluție clădită pe bătălia cu cancerul.  Laboratoarele lui Fidel Castro ne-au dezvăluit, în premieră, o medicină revoluționară. Fidel Castro era obsedat de cancer – a vazut că mulți dintre liderii comuniști din America Latină erau doborați unul câte unul de cancer. Astfel, a demarat în anii 80 un amplu program prin care a stabilit că bătălia cu maladiile reprezintă o prioritate națională. A inființat centre de cercetare, linii de producție, dar și baze de tratament. Cubanezi investesc 10% din PIB în cercetare medicală. La ei e în plină expansiune industria vaccinurilor, cu care se laudă că au invins toate problemele. Iar acum vor să învingă și cancerul. În primii ani ai Revoluției, au reușit să învingă bătălia cu bolile transmisibile. De exemplu, la ei mai găsești doar câteva cazuri de Hepatita B, pe an. Au niște produse extrem de bune pentru tratarea ulcerelor la piciorul diabetic. Nu fac decât câteva amputații pe an. În România sunt cu miile! La ei nu a ajuns industria Farma internațională pentru că au avut embargo. Astfel, au fost nevoiți să se descurce singuri. Au multe produse homeopate, s-au bazat pe puterea tămăduitoare a plantelor în multe cazuri. Dar se laudă că au și calmante, mai eficiente decât morfina, făcute din venin de scorpion. Le folosesc mult în cancer! , a declarat Rareș.

Investițiile în cercetarea medicală cubaneză nu se pot compara cu cele de la americani, care duc o bătălie de miliarde, la propriu, cu maladia necruțătoare. Rareș a vizitat și laboratoarele lor, a vorbit cu inventatori, cu oncologi și cu pacienți care trăiesc mult și bine cu terapii costisitoare. Diferența o fac asigurările bune pe care le au atât ei, cât și austriecii. Românii care ajung la Viena sau la New York, plătesc scump pentru terapii imuno-oncologice. Mulți ajung, însă, și în Cuba, la mii de mile distanță de România.

Avem și noi cercetare de top la noi în țară. Printăm tumori 3D, pe care le implantăm la șoareci. Sau ce ați spune de tumori anihilate cu alte tumori implantate din… cancerul altui pacient? Cercetătorii români se laudă că anul viitor am putea avea un produs revoluționar în câteva tipuri de cancer. Poate fi o veste uriașă pentru români și pentru lumea întreagă. Abia aștept să vă prezint tot ce am filmat și aflat, în această duminică, de la ora 18.00!, a mărturisit Rareș.

Cum arată aceste centre revoluționare de medicină, spitalele în care sunt tratați pacienți, ce spun specialiștii de pe trei continente despre viitorul aceste boli, ce descoperiri incredibil fac românii în cercetările lor, dar și cum își propun medicii să prelungească speranța de viață, rămâne de văzut duminică, la România, te iubesc!.

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *




MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending