“Asta-i România!”: 15 lei pensie, în România anului 2021 - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Emisiuni

“Asta-i România!”: 15 lei pensie, în România anului 2021

Published

on

Foto Credit: Kanal D

Duminica aceasta, emisiunea “Asta-i România!” ne prezintă o poveste impresionantă, începând cu ora 14:30, la Kanal D. Într-o Românie a anului 2021, în care unii sunt privilegiați și au parte de pensii speciale, alții primesc de la Stat pensii de tot râsul. Mii de bătrâni se chinuie să supraviețuiască de la o zi la alta cu câteva zeci de lei pe lună.

 

 

Echipa “Asta-i România!” ne-o prezintă pe Tanti Fica, bătrâna care “trăiește” lunar cu o pensie de numai 15 lei! Tanti Fica, în vârstă de 76 de ani, locuiește, de ani buni, într-o căsuță veche cocoțată pe coama unui deal, în cătunul Fântânele, comuna Ceru Băcăinţi, din Munții Apuseni, o zonă în care este extrem de greu să ajungi fără o mașină puternică sau un tractor. Demnă, nu se plânge, deși este neajutorată, cu toate că se numără printre miile de bătrâni ai României care abia supraviețuiesc de azi pe mâine. Tanti Fica pare de neclintit în fața greutăților care, pe noi ceilalți, ne-ar fi doborât. “Pâine mănânc! Ce să mănânc altceva ? Și mai fac și mămăligă”, sunt vorbele tulburătoare ale bătrânei care trăiește cu doar 15 lei pe lună.

De șapte ani a rămas singură pe lume, înconjurată doar de sălbăticiuni. Copii n-a avut niciodată, iar bărbatul, singurul ei sprijin, s-a dus. Pentru ea, fiecare zi e o luptă aici – cu bătrânețea, cu pustiul, cu vremea și vremurile. Fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a intervenit în cazul bătrânei și a solicitat verificări, în urmă cărora s-a constatat că văduva are într-adevăr o pensie de numai 15 lei, și asta din cauza Casei teritoriale de Pensii care nu i-a actualizat indemnizaţia de urmaş după soţ.

 

Nu ratați povestea tulburătoare a bătrânei care trăieşte dintr-o pensie de 15 lei, duminica aceasta, de la ora 14:30, “Asta-i România!”, emisiune prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.

 

Advertisement

 

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending