Connect with us

Emisiuni

Pornim la pas prin Țara Bârsei cu ROventura

Nu ratați sâmbătă, de la ora 15:00, o nouă ediție „ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Published

on

Credit foto: BLC Media
Reclame

„ROventura” ne invită, sâmbăta aceasta de la ora 15:00, la Kanal D, să călătorim în inima României, într-o zonă binecuvântată cu frumuseți naturale nepereche, dar și cu un tezaur istoric și etnografic unic.

Țara Bârsei sau Mica Transilvanie, cum frumos este alintată această depresiune, strânge povești de peste munți și dintr-o sumedenie de așezări. Noi vom ajunge, prin intermediul „ROventura”, în trei dintre acestea: Codlea, Dumbrăvița și Holbav, de-acolo de unde începem, de fapt, călătoria noastră.

Satul Holbav, tărâmul de basm ascuns, parcă, în Măgura Codlei, e locul în care vrei să ajungi dacă ești iubitor de natură și pasionat de viața satului, păstrată aici în formă pură. Ne continuăm călătoria la poalele Măgurii. Vrem să mergem un pic, atât cât s-o putem admira de departe, așa că nu ne oprim până la Dumbrăvița.

Locul acesta a devenit, în ultimii ani, cea mai importantă atracție pentru iubitorii zonelor de deltă, dar și pentru amatorii de pescuit și relaxare. În 1972 au început lucrările pentru amenajarea lacului mare, ca sursă de apă pentru comunele din aval. Astăzi este un paradis umed, mană cerească pentru frumoasa așezare din Țara Bârsei. 

Împreuna cu George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, ne retragem la adăpostul zidurilor bătrânei cetăți Zeiden, Codlea din zilele noastre.

Muzeul Tradițiilor Codlene aduce la lumină veritabile comori de demult, pentru generația tânără de localnici, cât și pentru cei veniți în vacanță la poalele Măgurii. Muzeul așteaptă să fie descoperit în amănunt, așa cum Codlea întreagă și Țara Bârsei speră să se dezvăluie, în toată splendoarea, celor ce vor dori să facă o călătorie de neuitat.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *




MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending