Connect with us

A-Z NEWS

Gigi Căciuleanu, despre “Un minut de dans sau UF!!!: “Va fi un spectacol foarte personal și foarte greu!”

Published

on

Foto credit: Ciprian Zinca
Reclame

„E ușor să înveți un rol și apoi să-l interpretezi, dar noi vom inventa pe scenă un minut de dans, de fiecare dată altul. E multă nebunie în spatele unui minut de dans. Va fi un spectacol foarte personal și foarte greu pentru mine!”, a declarat Gigi Căciuleanu despre noua sa creație coregrafică, „UN MINUT DE DANS sau UF !!!”.

Artistul va dansa din nou, pe scena pe care a debutat cu 50 de ani în urmă, în spectacolul dedicat „Măiastrei”, așa cum o numește Gigi Căciuleanu pe Miriam Răducanu. Premiera va avea loc pe 5 și 6 septembrie, pe scena Teatrului Mic, la ora 20.00. Biletele pentru cele două spectacole au fost deja vândute, așadar alte patru reprezentații sunt programate pe 3-4 octombrie și pe 27-28 octombrie.

„Scena Teatrului Mic, pe care am debutat în urmă cu 50 de ani, e o scenă superbă. Spațiul în care creezi e foarte important. Teatrul Mic are un public diferit, minunat. În acest spectacol, mă voi arăta acestui public așa cum sunt, ca dansator și «făcător» de dans. Acest minut de dans nu va fi «aranjat». Nu știu cum va fi. Vor fi doi dansatori, compozitorul și autorul. Un alt personaj va fi, însă, Mozart. Aș vrea ca Mozart să dea un impuls, acestui spectacol, așa cum am primit și eu odată unul, de la Miriam Răducanu”, declară Gigi Căciuleanu.

„Ne vedem din nou, la mai puțin de un an de la premiera «fabriKa», care a fost nu doar un succes, ci și o mare bucurie. S-a deschis un drum, a fost făcut un pas, acum facem altul. Gigi Căciuleanu se traduce pe sine nu doar în dans, ci și în vorbe. Gigi este și un mare poet, iar mișcarea este pentru el și artă exactă, și poezie. Publicul va recunoaște  semnătura lui  Căciuleanu în dansatorii săi, așa cum a recunoscut amprenta lui Miriam Răducanu asupra lui Gigi însuși”, a declarat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications, JTI România, Moldova și Bulgaria.

„Gigi Căciuleanu Romania Dance Company va aduce la Teatrul Mic un public foarte special. Acest spectacol va fi unul deosebit, se întâmplă în cadrul Festivalului George Enescu, ca urmare este foarte important pentru noi. Întâlnirea pe care am avut-o cu Gigi pentru aceste două spectacole a fost ca o roată, o spirală a reîntoarcerii la tinerețe, la poezie”, a declarat Mihai Dinvale, directorul Teatrului Mic.

Muzica îi apartine „omului orchestră” Paul Ilea, supranumit cu această ocazie „Mozartilea”, căruia coregraful i-a cerut să plece de la temele cele mai cunoscute şi populare ale lui Wolfgang Amadeus Mozart, pe care apoi să le dezvolte în felul său, cu cât mai multă „drăgăstoasă ireverenţă”.  Dansatorii lui Gigi Căciuleanu sunt  Irina Ştefan şi Răzvan Stoian, Ana Vișan și Andrei Iancu, iar asistent coregrafie, Lelia Marcu-Vladu.

„Gigi Căciuleanu Romania Dance Company” a fost înființată cu sprijinul JTI, corporație care s-a remarcat de-a lungul anilor prin susținerea predilectă a dansului contemporan. Astfel, Întâlnirile JTI, eveniment definitoriu pentru identitatea companiei, organizat anual începând din 2000, reprezintă un reper al calității pentru iubitorii acestei arte. De mai bine de 20 de ani, JTI sponsorizează, în România, unele dintre cele mai importante evenimente culturale: Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Festivalul Comedy Cluj, turneele naționale Pianul Călător, Flautul de Aur, Duelul Viorilor etc.

Producătorul spectacolului este Fundaţia Art Production, în parteneriat cu Teatrul Mic.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *




MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending