Connect with us

INTERVIU

INTERVIU EXCLUSIV cu Andreea Marin: „Putem zbura prin viaţă, dacă avem destulă voință şi încredere în noi”

Published

on

Reclame

             Ne-a făcut serile de sâmbătă mai frumoase cu Surprize pline de emoţii, ne îndeamnă să Preţuim Viaţa, iar acum, la fel de optimistă, ne spune cu încredere că „Nu există nu se poate”. Cu o carieră bogată, nenumărate proiecte şi campanii umanitare, Andreea Marin a revenit de curând acasă, cum îi place să spună, la TVR, unde prezintă o nouă emisiune, cu un mesaj de care avem cu toţii nevoie, mai ales acum. Despre proiectul #NuExistăNuSePoate, poveştile impresionante pe care le-a descoperit, dar şi cum a trecut peste perioada de izolare, ne-a relatat chiar îndrăgita vedetă.

 

Un interviu original realizat de Bianca Bujor pentru RADAR DE MEDIA.

 

1.Pentru început, v-aş ruga să ne spuneţi mai multe despre conceptul noii emisiuni. Care este esenţa formatului #NuExistăNuSePoate, de la TVR 2 ?

E simplu: sunt vremuri tulburi, dar oamenii ce au claritate în fapte și-n gândire vor merge mai departe cu fruntea sus. Sunt oamenii cu o atitudine mereu constructivă faţă de viaţă. Cei care prețuiesc faptul că au șansa de a vedea lumina zilei și înzestrează fiecare clipă a vieții dăruind ce au mai bun în ei: sunt pozitivi, creativi, nu se lasă descurajați când ceilalți spun că una sau alta… nu se poate! Pe românii care reușesc să făurească un trai frumos și demn, plin de speranță, inspirându-i și pe cei din jur, tocmai pentru că pentru ei nu există nu se poate, pe ei îi caut și interviurile lor sunt cele mai prețioase mărturii!

 

2. Decorul este un alt aspect interesant al noului program de la TVR. Care este povestea design-ului scenic din platoul #NuExistăNuSePoate ?

Mi-am dorit un contrast puternic, între întunericul vieții și soarele din noi. Aceasta este metafora decorului nostru, iar piesele de design multipremiat la nivel internațional, de pildă candelabrul în zbor în braţele unei siluete superbe de acrobată, sugerează faptul că putem zbura prin viaţă, dacă avem destulă voință, determinare, încredere în noi. E un decor în care futurismul se îmbină armonios cu clasicul, căci diverse opere de artă minunate devin personaje în emisiunea noastră, dăruim astfel minutele de frumos celor de acasă, într-un limbaj accesibil, care-ți atinge inima, dincolo de ceea ce vezi și-ți încântă privirile.

3. Noul proiect a însemnat reîntoarcerea acasă, la Televiziunea Română. Care este cea mai frumoasă amintire legată de televiziunea publică ?

Sunt atâtea de spus… Primii pași la TVR Iași, ca proaspăt învățăcel… Prima emisiune creată de mine, în care eram deliciul copiilor, Andreea – Piticot… Pașii spre București, anii de știri, corespondenţele de la premiile Oscar, apoi Surprizele frumoase ale vieții, cu care am poposit în sufletele atâtor oameni… Galele UNICEF… Atâtea evenimente mari prezentate… E o bucurie revenirea acasă, într-adevăr!

 

4. Cum aţi trecut peste perioada izolării şi cum aţi valorificat timpul petrecut acasă ?

În primul rând, a fost o muncă mult mai complicată decât înainte: campania „Preţuieşte Viaţa” a fost un efort uriaș, dar a meritat. Peste un milion de euro ajutoarele adunate ce au ajuns în toate județele ţării și în aproximativ 40 de spitale. Familia a fost umăr lângă umăr cu mine și cu voluntarii. Nu am cuvinte să le mulțumesc! Iar oamenii ce au răspuns apelului, jos pălăria! Pentru fiecare donație, nu are importanţă valoarea ei, mai mică, mai mare, mulţumesc cu tot sufletul, iar sentimentul solidarității la greu e tare prețios!

 

5. Cu toţii traversăm o perioadă complicată şi totuşi, trebuie să avem speranţă. Ce sfat sau îndemn le-aţi adresa celor mai puţin optimişti, care se află în diferite situaţii dificile ?

Să urmărească emisiunea „Nu există nu se poate”, chiar nu glumesc! Scopul ei e tocmai acela de a ne oferi motivația de a merge mai departe! Și reușește, puzderie de mesaje care îmi confirmă asta vin zilnic spre noi!

6. Dacă vorbim despre sfaturi, cum ar trebui să-i explice un părinte copilului situaţia actuală, fără a-l speria sau stresa, dar informându-l pentru a se proteja în pandemie ?

Ca Ambasador UNICEF, chiar am făcut un material video dedicat acestei teme în pandemie, căci uneori nici părinții nu știu cum să-i facă faţă. Cred că a explica unui copil cu seninătate, fără cuvinte cu o gravitate exagerată, folosindu-ne uneori de poveşti sau jocuri, înseamnă mare lucru! Apoi, să-i dai încrederea ca ești acolo pentru el și că te poate întreba orice. Să-i explici importanţa igienei, dar într-un mod cât mai atractiv. Și să-l asiguri că totul va trece, dar depinde şi de noi, bineînțeles.

 

Advertisement

7. Pe parcursul campaniilor umanitare desfăşurate, aflaţi diverse poveşti de viaţă. Care v-a impresionat cel mai mult dintre toate ?

Nu pot alege, dar iată, chiar azi, în a 4-a zi de emisiune, am intervievat o tânără care, la 14 ani, în urma unui accident, a rămas în imposibilitatea de a-și mișca, practic, corpul de la gât în jos. A trecut prin greu, de neînchipuit câtă forță interioară are, iar azi e studentă la psihologie și a scris prima carte, ajută oamenii, e un izvor de pozitivitate și înțelepciune. Îți arată că… nu există nu se poate!

 

8. #NuExistăNuSePoate a debutat recent, însă ce alte planuri profesionale aveţi în continuare ?

Lucrez la noi proiecte în paralel, dar ce-ar fi să vă surprind ? Mai așteptăm puțin! Sănătoși să fim, că ies apoi toate!

 

Un gând bun! Andreea

 

 

 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *




MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending