Connect with us

Emisiuni

Nopți albe de jazz și haine regale, la “Dănutz Srl” (TVR 1)

Published

on

Duminică, 23 octombrie, “Dănutz Srl” va deschide apetitul telespectatorilor pentru jazz manouche, cajun din Louisiana și tango argentinian. Cel care va face publicul sa vibreze la astfel de acorduri este Emil Drăgoi, recunoscut la Paris drept "Regele jazzului la acordeon".

Dacă în străinătate Emy este cunoscut ca unul dintre cei mai talentaţi acordeonişti, în România, muzica lui este ascultată doar în cercuri restrânse. Emy Drăgoi, acordeonistul francez al anului 2005 şi 2006, este un român. Talentul şi dragostea pentru muzică le trage din seva biologică, având în rădăcini vocaţia tatălui, Ion Drăgoi.

Primul acordeon l-a primit la vârsta de 3 ani, la 15 avea propria orchestră şi dăscălea oameni de vârsta a doua, iar la 20 de ani, părăsea România, cu noi orizonturi muzicale, pariziene. În Franţa, a învăţat un nou limbaj al muzicii la şcoala de jazz a lui Bill Evans, la secţiunea pian, a cantat în orchestra lui Philippe Lebel şi a dat numeroase întreceri cu "greii" jazzului (Galiano, Ponty, Grapelli, Lockwood).

În România, se întoarce adus de dorinţa de a prezenta publicului de aici complexitatea instrumentului de care este îndrăgostit şi la care se poate interpreta la fel de elegant muzică clasică, folclor sau jazz. Emil Drăgoi îşi cântă dorul românesc într-un festival anual internaţional “Nopţi Albe la Acordeon”, ajuns anul acesta la cea de-a şasea ediţie, în care îi va provoaca pe cei mai virtuozi acordeonişti din Italia, Franţa, Rusia sau Argentina.

La “Dănutz Srl”, Emy îşi va povesti dragostea pentru acordeon pe acorduri de tango argentian, alături de un invitat de onoare al festivalului, William Sabatier. Eleganţa muzicii franţuzeşti deschide apetitul pentru modă, pentru că, pe lângă titlul de “capitală a acordeonului”, Paris îşi revendică titlul de “capitală a modei”. Alina Sorescu va fi prezentă alături de soţul ei, Alexandru Ciucu, invitat la Dănutz SRL pentru a vorbi despre eleganţa regală. Desingner-ul este partenerul Casei Regale a României din 2009 şi, pe lângă ultima lui colecţie, va împărtăşi telespectatorilor câteva gânduri despre distincţia şi calitatea ţesăturilor în rândul regilor.

Cei de la Direcţia 5 împlinesc anul acesta 20 de ani de la înfiinţare, pe care îi vor sărbători alături de fani printr-un videoclip dedicat lor. Piesa se numeşte “Îţi mulţumesc”, iar titlul este extrem de sugestiv în privinţa gestului pe care Direcţia 5 vrea să îl facă în faţa celor care le-au fost alături timp de două decenii.

Sfarşitul emisiunii schimbă macazul muzical către muzică populară. Maria Ciobanu, Ionuţ şi Doiniţa Dolănescu sunt invitaţi pentru a celebra memoria lui Ion Dolănescu în cadrul rubricii “Un Diamant la SRL”. “Dănutz Srl” este o coproducţie TVR – Mondofilm. Săptămânal, Dan Bittman şi bucătarul Antonio Passarelli îşi aşteaptă telespectatorii în „supermarket-ul" de divertisment. Replicile cu scântei dintre „patronul" Dan Bittman şi bucătarul său contribuie la atmosfera destinsa şi plină de umor a emisiunii. Invitaţii permanenţi sunt Antonio Passarelli, trupa Marfar şi actorul Vasile Calofir.

 

 

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

MENIU

pentru sufletul tau