Connect with us

Presa online

VICE MEDIA se extinde în Europa de Sud-Est, în parteneriat cu Antenna Group

Published

on

Credit foto: Mircea Topoleanu/vice.com
 

VICE Media a anunţat de curând o extindere majoră în Europa de Est, în parteneriat cu Antenna Group, lansând operaţiuni editoriale şi de producţie noi, pentru crearea şi distribuţia de conţinut unic, în Rusia, Republica Cehă, Ungaria, Bulgaria, Slovenia, Slovacia şi Croaţia.  

VICE a avut cea mai bună evoluție în România, unde, în mai puțin de un an, în parteneriat cu Antenna Group – proprietarul Kiss, Magic și Rock FM – conținutul VICE a ajuns la peste 50% din publicul ţintă cu vârsta cuprinsă în intervalul 18-34 de ani. Site-ul a înregistrat o creștere spectaculoasă a numărului de vizitatori unici, cu 112% față de traficul din anul anterior.

“VICE are un potenţial incredibil pe piaţa din Europa de Est. De ce? Pentru că tinerii de acolo vor un conţinut care să conteze pentru ei – indiferent dacă vorbim despre ştiri, lifestyle sau documentare – împachetat şi livrat în modul în care văd ei lumea. Foarte puţine platforme media le pot oferi acest tip de conţinut. Antenna Group este partenerul perfect pentru noi, pentru că au o experienţă majoră în cunoaşterea trăsăturilor specifice peisajului media local şi înteleg perfect ce facem noi aici la VICE” – a declarat Shane Smith, co-fondator şi CEO VICE.

“Parteneriatul nostru cu VICE este un real succes, această companie media are un stil unic şi funcţionează ca un magnet în atragerea tinerilor. Noi venim cu forţe complementare, iar prin divizia noastră Amplifier, asigurăm un <one stop shop> pentru companii digitale care vor să se extindă în Europa de Est şi să se dezvolte” – a declarat Theodore Kyriakou, acţionar şi CEO Antenna Group.

Primul parteneriat dintre VICE şi Antenna Group a avut loc în 2014, odată cu lansarea VICE Grecia. Parteneriatul a dus la crearea unei echipe de producţie video care lucrează non-stop la producţia de ştiri, programe culturale şi de lifestyle locale, pentru difuzare TV şi online. Conţinutul local acoperă o arie largă de subiecte, de la ştirile despre criza economică europeană sau refugiaţii din Siria, până la cultură şi lifestyle, viaţa de noapte din Atena sau preocupările cotidiene ale tinerilor din Grecia.

Parteneriatul a dus la o creştere uriaşă a numărului de utilizatori unici, cu un reach al multi-platformei în Grecia de 29% în targetul 18-34 de ani. VICE produce acum un show TV zilnic, precum şi opt episoade speciale de câte 45 de minute pentru reţea.

[nextpage]

Un parteneriat similar între VICE şi Antenna Group a fost lansat în noiembrie 2014 în Serbia şi a adus o creştere de audienţă de 33% în targetul 18-34 de ani. La fel ca în Grecia, parteneriatul a fost profitabil încă din primul an.
De atunci, conţinutul VICE a fost difuzat în regiune la patru dintre televiziunile Antenna: Antenna TV din Grecia, Prva TV şi B92TV din Serbia şi Prva din Muntenegru. În perioada 2014-2015 au fost difuzate 175 de ore de conţinut video pe staţiile TV FTA, în regiuni unde VICE şi Antenna Group sunt partenere. De asemenea, în aceeaşi perioadă, aceste regiuni au produs un total de 220 de ore de conţinut video, incluzând producţie locală şi cu licenţă, precum şi peste 8.200 de articole de interes local.

 

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALL MEDIA

BREAKING NEWS / ecopolitic.ro a fost clasificat drept publicație a presei europene de către Google

Published

on

 

Site-ul de știri ecopolitic.ro a reusit performanța de a fi recunoscut și clasificat drept – publicație a presei europene de către cei de Google.

  • Concret, începând din data de 1 octombrie toate articolele publicate pe platforma online – ecopolitic.ro, site al agenției de știri Ecopolitic Media, se bucură de protecția noii legi privind drepturile de autor așa cum este definit de Directiva UE 2019/790 privind drepturile de autor și drepturile conexe de pe piața unică digitală.

Clasificarea ecopolitic.ro – drept publicație a presei europene de către Google Search Console este o recunoaștere a conținutului de autor, de furnizor de știri reale, verificate și corecte – dar și o protecție împotriva știrilor false – Fake News – promovate de către foarte multe site-uri apărute în mediul online dar care nu au conținut verificat sau recunoscut intern și internațional.

Inclusiv pentru piața media online din România este pas foarte important, în sensul în care motorul de căutare Google va indexa și promova numai stirile furnizate de către aceste platforme online recunoscute, izolând și combătând stirile false – neverificate promovate de acele pseudo ”site-uri de stiri” sau platforme sociale.

Iulian Ionescu, director general Ecopolitic Media: Această veste mă face sa fiu mândru de ceea ce am construit si in acelasi timp mă responsabilizează!

Contactat telefonic de radardemedia.ro, directorul general al agenției de stiri Ecopolitic Media, proprietara ecopolitic.ro, ne-a declarat că:

”Vestea că site-ul de știri ecopolitic.ro a fost recunoscut și clasificat drept – publicație a presei europene de către cei de Google mă face sa fiu mândru de ceea ce am construit și în același timp mă responsabilizează.

O dată cu această clasificare și recunoaștere internațională – proiectul Ecopolitic Media, ce a început cu site-ul de știri ecopolitic.ro, a continuat cu agentia de publicitate și mai nou cu site-ul de știri regional – newsbucurești.ro, a intrat într-o altă categorie a ceea ce însemnă un proiect media, este deja o certitudine a seriozității și a implicării în a transmite știri corecte și verificate.

Cred cu tărie că acest proiect, construit pe baze solide și împreună cu omeni valoroși și ”curați”, se va dezvolta într-un mod pe care mulți nu-l anticipau și cu perspective de a ajunge unul dintre cei mai importanți furnizori de știri reale și informații corecte din România și nu numai.”

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Presa online

DECIZIE RADICALĂ ÎN PRESĂ / Băsescu – INTERZIS pe site-urile de știri ecopolitic.ro și newsbucuresti.ro

Published

on

 

Agenția de știri Ecopolitic Media, prin platformele online – ecopolitic.ro  și newsbucuresti.ro , a anunțat public că a luat o decizie radicală și unică în presă – ca orice anunț, articol sau comunicat ce are legătură cu Basescu Traian să nu mai fie publicat pe cele două site-uri de știri pe care le deține.

 

Conform unui comunicat transmis pe cele două site-uri de știri, decizia vine după ce Curtea de Apel București a constatat – ”calitatea de colaborator al Securităţii” – a fostului președinte și actual europarlamentar Băsescu Traian, cunoscut și sub numele conspirativ de ”PETROV”.

Conducerea agentiei de știri mai sus menționate a mai transmis că vor reveni asupra decizie numai în cazul în care Băsescu Traian va obține o altă decizie decât cea de – ”colaborator al Securității”.

 

”Ne rezervăm dreptul de a nu promova personaje ce au avut sau au în continuare legătură cu fosta Securitate, mai ales când aceste legături sunt anunțate de către o Instanță de Judecată – în cazul Băsescu Traian, Curtea de Apel București.”, s-a mai precizat în comunicatul agenției de știri Ecopolitic Media publicat pe cele două site-uri de știri pe care le deține.

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

S-a lansat oficial un nou site media: newsbucuresti.ro – site de știri pentru Bucuresti si Ilfov

Published

on

 

newsbucuresti.ro, site-ul de știri online dedicat zonelor – Bucureşti şi Ilfov, a fost lansat oficial.

  • Noul proiect media – newsbucuresti.ro, va beneficia de știri și informații furnizate de către agenția de știri naționale – Ecopolitic Media.

 

Noua platformă online – newsbucuresti.ro, are și pagina de socializare dedicată, știrile vor fi distribuite pe pagina de facebook – www.facebook.com/newsbucuresti.ro

Noul site de stiri locale, dedicat zonelor Bucuresti și Ilfov – newsbucuresti.ro, alături de site-ul de știri naţionale ecopolitic.ro, fac parte din trustul de presă Ecopolitic Media.

Pe newsbucuresti.ro vor fi publicate în primul rând, articole de interes pentru cei care stau în zona București-Ilfov, dar și categorii de știri naționale, politice și de interes general.

Iulian Ionescu, CEO Ecopolitic Media: Cea mai importantă regiune a României din punct de vedere politic și economic (Bucuresti-Ilfov) – este obligatoriu să aibă și o platformă de știri dedicată!

”Decizia de a investi în acest nou proiect media – newsbucuresti.ro, am luat-o în urma unei analize de durată.După ce am analizat datele cu privire la piaţa de media din România – care a crescut anul trecut cu 10% comparativ cu 2017, ajungând la 454 milioane de euro, iar pentru 2019 este estimat un avans de 7%, coroborate cu datele legate de faptul că fiecare reşedinţă de judeţ are cel putin un site de știri, atunci am luat decizia ca și regiunea Bucureşti-Ilfov să aibă o platformă online de știri dedicată.

În plus, cea mai importantă regiune a României din punct de vedere politic și economic (Bucuresti-Ilfov) – este obligatoriu să aibă și o platformă de știri dedicată, mai ales dacă ne gândim în perspectiva viitoarei zone metropolitane din jurul Bucureștiului.”, ne-a transmis Iulian Ionescu, CEO Ecopolitic Media și redactor șef al newsbucuresti.ro

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending

%d blogeri au apreciat: